IPT Analyse

De Personal Trainers en Lifestyletherapeuten van de toekomst zullen meer moeten kunnen dan alleen training geven en standaard voedingsadviezen maken om succesvol en de beste te zijn. Zij zullen trainingsprogramma’s moeten integreren met voeding-, suppletie en lifestylecoaching gebaseerd op de individuele stofwisselingseigenschappen van de klanten. Wat voor de ene persoon werkt kan namelijk voor de andere nauwelijks tot resultaat of zelfs tot een negatief effect leiden. De keuze bij welke klant welke trainings- en voedingscombinaties worden gebruikt, gebeurt vaak intuïtief. Er is namelijk nauwelijks informatie beschikbaar over de individuele stofwisseling. Met de nieuwste ontdekkingen op het gebied van de biochemische routekaart van het lichaam kunnen die individuele programma’s vanaf nu steeds beter gemaakt worden.

RMPT werkt reeds op deze manier
Wat steeds duidelijker wordt, is dat mensen onder te verdelen zijn in constituties op basis van hun biochemische routekaart. Weet je welk “type” een klant is, dan kun je optimale trainings- en voedingsadviezen geven zodat iemand echt lichamelijk en geestelijk “in balans” komt. Vooral dat laatste is belangrijk; bij het in balans zijn van de hersenstofwisseling houdt een individu een voedings- of trainingsprogramma juist lange tijd vol omdat men zich fitter en blijer voelt. Daar gaat het nu regelmatig fout; past krachttraining en een laag koolhydratendieet niet bij de constitutie van een persoon, dan zal hij of zij zich niet fit en blij voelen. Daardoor raken het lichaam en de hersenhormonen uit balans en houdt men het uiteindelijk zelden vol.

Bij de IPT Analyse maken we gebruik van een voedingsanalyse, doen we de Dr. Bravermantest en we bepalen wat de constitutie van een persoon is. Verder doen we nog spiervezeltesten, huidplooimetingen etc.. Dit alles voegen we samen en de uitkomst geeft ons dan inzicht in wat voor genotype een persoon is en welke neurotransmitter dominant en welke neurotransmitters deficiënt zijn, etc..

Met deze gegevens kunnen we qua bewegen, voeding en eventueel supplementen hetgeen aanbieden wat het beste bij de constitutie van deze persoon past.